یکشنبه , آبان ۲ ۱۴۰۰
قالب وردپرس شرکتی ممبر فیک
خبر فوری
خانه / طبیعت / معرفی انواع گیاهان دارویی فرهادگرد و خواص آنها

معرفی انواع گیاهان دارویی فرهادگرد و خواص آنها

کاکوتی

کاکوتی از جمله گیاهان دارویی با طبع گرم و خشک می باشد که از تیره نعنائیان محسوب می شوند.

این گیاه را در اکثر موارد به همراه چای دم کرده و با افزودن مزه آن به چای طعم خاصی به آن می بخشند و همینطور بعضی مواقع به تنهایی دم کرده و میل می کنند که این روش مورد استقبال بسیاری از افراد قرار گرفته است. قدمت گیاه کاکوتی به چندین سال قبل برمی گردد ، دارای گلهای بنفش با بوته هایی پرپشت و ارتفاع بین 20 تا 50 سانتی متری دارد به این گیاه کلکوتی یا کهلیک اُتی(همان علف کبک) نیز میگویند.

 برای کاهش دل پیچه و دل درد می توانید از برگ های خرد شده کاکوتی به عنوان یک طعم دهنده داخل دوغ استفاده کنید.

خواص : مقوی معده و قلب درمان نفخ معده و تنگی نفس ,ضد عونی کننده دستگاه تنفسی ,سینه را ملایم میکند

 درمان ناباروری و ناتوانی جنسی در مردان

کاهش خطر ابتلا به آنفولانزا و سرماخوردگی میشود و دارای خاصیت ضد باکتریایی قوی می باشد.

کاکوتی کوهی به عنوان یک گیاه قاعده آور معرفی شده است و در تنظیم قاعدگی نامنظم نقش بسزایی دارد. این گیاه در طب سنتی به عنوان یک بادشکن طبیعی عمل می کند و به خاطر داشتن خاصیت ضد درد در درمان دردهای کمر در طول دوره قاعدگی مورد استفاده قرار می گیرد.

کاکوتی به خاطر اینکه از خواص ضدعفونی کننده قوی برخوردار است برای پاکسازی روده از آن استفاده می شود و با این کار درمان اسهال تسریع می شود.

خاصیت آرام بخش و ضد التهابی که در گیاه کاکوتی وجود دارد کمک بسیار زیادی به بهتر عمل کردن دستگاه گوارش کرده و دردهایی همچون دل پیچه ، معده درد و نفخ شکم را بهبود می بخشد حتی ثابت شده است که این گیاه در کاهش خطر ابتلا به زخم معده ناشی از هلیکوپیلوری نیز نقش دارد.

خوردن چای کاکوتی پس از خوردن غذا هضم غذا به آسانی انجام می شود این چای همچون چای سیاه نه تنها باعث دفع آهن نمی شود بلکه بسیار خاصیت دارد.

عوارض کاکوتی در دوران بارداری

به خاطر اینکه گیاه کاکوتی قابلیت قاعده آوری دارد بنابراین می تواند باعث افزایش خطر سقط جنین در دوران بارداری شود پس توصیه می کنیم زنان باردار در مصرف آن احتیاط لازم را به جا آورند و زیاده روی نکنند اما ناگفته نماند این گیاه تاثیر منفی بر جذب آهن بدن ندارد.

امکان دارد گیاه کاکوتی فشار خون را بالا ببرد به خاطر همین برای افرادی که مبتلا به فشار خون بالا هستند توصیه می کنیم در استفاده از این گیاه زیاده روی نکنند.

موسیر کوهی

معجزه ای به نام موسیر ایرانی

موسیر ایرانی از گیاهان اندمیک کشور است که به لحاظ خواص و مصارف خوراکی نزدیکترین گونه به سیر محسوب می شود. در ایران از دیرباز موسیر دارای مصارف خوراکی متعددی بوده و به عنوان چاشنی در تهیه چاشنی، ترشی و یا معطر و ضدعفونی کردن دوغ و ماست استفاده می شود. موسیر حاوی مقادیر بالایی آنتی اکسیدان، فلاونوئید هایی مانند کورستین، ویتامین A، ویتامین C و مواد معدنی مهم از جمله گوگرد، پتاسیم و منگنز می باشد.

موسیر و شکل ظاهری آن

گیاهی از خانواده سیراست که ریشه ی آن پیاز مانند و برگ های آن باریک با گل هایی بنفش رنگ است. به عنوان گل زینتی از گل این گیاه استفاده می شود.

فرق موسیر و سیر چیست؟

موسیر و سیر دو گیاه متفاوت از هم هستند اما دارای خواص یکسانند. موسیر 40 گونه مختلف دارد و دارای طعمی شبیه سیر و تلخی کمتری نسبت به سیر است.

موسیر مانند سیر و پیاز خاصیت آنتی اکسیدانی ، رقیق تر کردن خون یا خواص آنتی باکتریالی دارد اما مواد معدنی و ویتامین های موجود در آنها با هم متفاوت است یکی از ویژگی های بارز موسیر بو ندادن دهان پس از مصرف آن است.

سیر و موسیر هر دو خاصیت ضد سرطانی به دلیل وجود گوگرد دارند ، موسیر به شکل پیازی تقریبا درشت از ریشه این گیاه که در زیر خاک بزرگ شده است در می آید و همراه محصولات و فرآورده های مختلفی به کار میرود.سیر به شکل چند حبه سیر کوچک داخل یک کیسه اما موسیر به شکل یک پیاز میباشد.

موسیر برای جنین و زنان باردار:

ویتامین ها و مواد معدنی موجود در موسیر سبب سلامت زنان باردار و رشد طبیعی جنین می شود همچنین فولات موجود در موسیر از نقایص سیستم عصبی جنین جلو گیری می کند.

فواید موسیر برای نوزادان و کودکان:

ویتامین های C و A و فسفر و منیزیم موجود در موسیر برای سلامت استخوان و بهبود رشد نوزادان و کودکان ضروری است.

فواید موسیر برای سرماخوردگی و آلرژی:

موسیر حاوی ترکیبات گوگردی فراوان است که دارای خواص ضد باکتری هستند و مانند آنتی بیوتیک طبیعی برای درمان سرماخوردگی، آنفلونزا، تب و برونشیت عمل می کنند. گل موسیر یک آنتی هیستامین طبیعی برای درمان حساسیت است.

فواید موسیر برای معده و دستگاه گوارش:

موسیر سبب تحریک آنزیم های گوارشی، بهبود هضم غذا، درمان زخم معده و سلامت دستگاه گوارش می شود و فیبر موجود در آن حرکات روده بهبود می بخشد و یبوست را درمان می کند.

موسیر برای دیابت و قند خون:

موسیر تولید انسولین در بدن را افزایش می دهد و به همین علت سبب کاهش قند خون در افراد دیابتی می شود. فیبربالای موجود در موسیر برای قند خون را تنظیم می کند.

موسیر برای کلسترول و فشار خون:

ترکیبات فلاونوئیدی موجود در موسیر ، چربی و کلسترول خون را کاهش می دهند آنتی اکسیدان های مانند آلیسین و کورستین موجود در موسیر فشار خون بالا را کاهش می دهند.

سرطان:

ترکیبات گوگردی و اتیل استات موجود در موسیر رشد سلول های سرطانی را کاهش می دهند. مصرف موسیر از انواع سرطان های سینه، معده و کولون پیشگیری می کند. آلیسین موجود در عصاره کلروفرمی موسیر ایرانی قادر است از رشد و تکثیر سلول های سرطانی نوع Hela و Mcfv جلوگیری کند.

فواید موسیر برای کبد:

موسیر ترکیبات گوگردی فراوان دارد که سبب بهبود جریان خون و سم زدایی و پاکسازی بدن و کبد می شود.

دیگر خواص موسیر :

طبع موسیر گرم و خشک می باشد.

  • رفع تنگی نفس

  • رفع فراموشی

  • قاعده آور

  • ادرارآور

  • ترمیم کننده زخم ها

  • رفع سیاتیک

  • رفع نقرس

  • تقویت قوای جنسی

  • کاهش سردردهای میگرنی

  • جلو گیری از تصلب شرایین

زرشک کوهی

تنظیم فشار خون

تقویت سیستم ایمنی

منبع غنی ویتامین C 

ضد باکتری و ویروس کشی قدرتمند است

مسکن طبییعی و داروی گلو درد

موجب هضم بهتر غذا شده و آرامبخش دستگاه گوارش

درمان سنگ کیسه صفرا

کاهش کلسترول ,قند خون و چربی خون

کنترل دیابت

پونه کوهی

خواص پونه و فواید دارویی درمانی آن

پونه گیاهی از خانواده نعناع است که دارای اسانس روغنی فرار یا روغن منتول ،حاوی مقدار زیادی ویتامین A و B و C و کلیسیم ، مقداری تانن، مواد رزینی می باشد. این گیاه در فصل گرما و در خاک‏ های مرطوب و غنی از مواد آلی مانند کود برگ به خوبی رشد می ‏کند. پونه کوهی نوع دیگری از این گیاه است. مرغوبترین نوع پونه وحشی در کنار چشمه ها و آب ذوب شده برف ها می روید. بهترین زمان برای چیدن این نوع پونه ، اوایل فروردین تا اواسط اردیبهشت است.

طعم پونه در ابتدا گرم، گس و تلخ است، اما پس از مدتی در دهان حس خنکی ایجاد می کند ، همچنین دارای بوی مطبوع و قابل تشخیصی است که فضای خانه را مطبوع و حشرات موذی را دور می کند. این گیاه را می توان در گلدان کاشته و در بالکن قرار داد. پونه را می توان از طریق ریشه تکثیر کرد.

پونه به طور سنتی برای مقابله با سرماخوردگی، مشکلات تنفسی، مثانه و بیماری کبد، نفخ شکم و درد معده مورد استفاده قرار گرفته است. همچنین از آن برای سقط جنین یا شروع دوره قاعدگی استفاده شده است. در این بخش از سلامت نمناک ، برخی از مزایای سلامتی محبوب استفاده از پونه به تفصیل ارائه شده است.

مفید برای سرما خوردگی و آنفولانزا ,مفید برای گوارش و درد معده ,موثر در درد عضلات و مفاصل ,آرامبخش

فواید پونه برای مقابله با بیماری‏ها:

  • جلوگیری از ترش کردن معده و کمک به هضم غذا
  • برطرف کننده سکسکه با جویدن نعناع و پونه
  • ضد تشنج و آرام کننده اعصاب
  • رفع اسپاسم (گرفتگی) عضلات با چای پونه
  • رفع سرفه و سیاه سرفه
  • رفع گرفتگی بینی
  • مفید برای تقویت لثه ها به دلیل داشتن ویتامین C بالا
  • درمان اسهال و بیماری های روده ای
  • به دلیل دارا بودن ترکیبات ضدباکتریایی، دارویی فوق العاده برای رفع عفونت های تناسلی، ادراری و گلودردهای چرکین بوده و مانند آنتی بیوتیک عمل می کند
  • درمان سرماخوردگی ، آنفلوآنزا، آسم
  • درمان سینوزیت عفونی با بخور پونه
  • پونه یک انگل زدای قوی است و اگر آن را با عسل میل کنید، برای رفع کرم روده نیز موثر می باشد.

در مطالب پونه به دلیل داشتن کلیسیم زیاد به خانم های یائسه ، افرادی که دچار پوکی استخوان هستند و کودکان در حال رشد توسط پزشکان توصیه می شود. بنابراین کسانی که تمایلی به مصرف شیر ندارند، بهتر است ماست و دوغ را با پونه میل کنند

کاسنی

یک گیاه علفی جاودانه است و این گیاهان تا ارتفاع 1 متر رشد می کنند. برگ های گرد دارد که تلخ مزه هستند و شاخه های سختشان گلهای آبی دارد. این گل ها 15 تا 20 گلبرگ دارند، که در صبح زود باز می شوند و در اواخر روز بسته می شوند. گیاه میوه هایی بارنگ آبی روشن دارد و یک ریشه گوشتی بلند دارد که شبیه دم گاو است. برگ های کاسنی را می توان به سالاد اضافه کرد.

 

خواص کاسنی

 

ریشه کاسنی چیست و این گیاه چگونه می تواند برای شما خوب باشد؟

ریشه از گیاهی از خانواده قاصدک است که گلهای آبی روشن دارد.مثل چوب به نظر می رسد و فیبری است و با توجه به اینکه ریشه آن غنی از فیبر است، سلامت هاضمه و گوارش را افزایش می دهد. اثرات ملینی طبیعی بر روی بدن دارد. این فولاد حاوی مقدار معقولی از منگنز است که از تشکیل سالم استخوان ها و بافت ها حمایت می کند. همچنین حاوی اینولین است، نوعی پروبیوتیک است که ایمنی را افزایش می دهد.

ارزش غذایی کاسنی :

کاسنی منبع خوبی از مواد غذایی مختلف مثل روی، منیزیم، منگنز، کلسیم، آهن، اسید فولیک و پتاسیم است. ویتامین A، ویتامین B، ویتامین C، ویتامین E و ویتامین K نیز در کاسنی وجود دارند. تمام فواید سلامتی این گیاه که در بخش سلامت نمناک گفته شده است به خاطر محتوای غنی از مواد غذایی آن است. دانه های این گیاه یک خانه فروشگاهی از اسیدهای چرب اشباع شده و اشباع نشده هستند.

کاسنی اثر میکروب کشی قوی تری از انواع آنتی بیوتیک ها دارد.انگل ها و کرم های مضر در بدن را از بین می برد. قند خون را تنظیم می کند,

تقویت سیستم ایمنی بدن

مفید برای قلب,ضد التهاب,جلوگیری از سرطان,کاهش اضطراب,التهاب و ورم چشم,رفع خارش بدن,سرشار از ویتامین c ,درمان یبوست حاد,بهبود کم خونی,دفع سموم کبدی

بومادران 

گیاهی با مزاج گرم و خشک است

فواید سلامتی گیاهان دارویی بومادران شامل موارد زیر است:
_التیام سریع تر زخم ها
_انعقاد خون
_حفظ دوره های پریودی
_کاهش التهاب
_کاهش فشار خون بالا
_تنظیم علایم آسم
_کاهش اضطراب

گردآورنده : امیر توکلی

منابع :سایت نمناک و سایت باشگاه خبرنگاران جوان

کانال تلگرامی فرهادگرد آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.